Carla Tefsen werd op 6 augustus 1938 geboren te Amsterdam Noord. Als dochter van een vader die leraar ambachtsschool was, werd haar afgeraden de entertainment in te gaan. Haar vader zei: "Kunst is mooi, maar niet voor je beroep!"

Na de Pedagogische academie voor het basisonderwijs, die toen nog "kweekschool" heette, was ze eerst werkzaam als kleuterleidster. Later maakte ze een bescheiden begin in de showbusiness als danseres in de Moulin Rouge aan het Thorbeckeplein te Amsterdam. In het begin van haar televisiecarrière trok zij met de KRO-revue het land in, onder andere met Berry Kievits. In deze tijd veranderde zij haar voornaam in Carry.

Sinds de show in de "Moulin Rouge", begin zestiger jaren in Amsterdam, is Carry steeds actief geweest in de showbusiness. Ze heeft meegewerkt aan talloze theater-, film- en tv-producties - onder andere aan: "Carnival", "Ik hou van Hollands" in de jaren 60, "Wat een land, wat een land" van Wim Kan, "Anatevka" en "De Man van La Mancha", "Kort en Klein" bij de VARA en musicals met Lex Goudsmit, "De Jantjes" van Beppie Nooij jr., "Dag, dag heerlijke lach" (een revue met André van Duin), "Rooie Sien" van Beppie Nooij jr., "Wat Zien Ik!?" (Paul Verhoeven), "Blue Movie" (Wim Verstappen), "Keetje Tippel" (Paul Verhoeven), "Waaldrecht", "Inpakken en wegwezen", "Het geld ligt op de bank", "Het kind van de buurvrouw" bij Het Amsterdams Volkstoneel. Vanaf het seizoen 1980/1981 was zij een van de hoofdrolspelers bij "Nooy's Volkstheater". Bij dit gezelschap speelde zij onder andere in de musicalproducties: "Ronde Ka", "Oh, Waterlooplein" en "de Jantjes", waarin Carry de rol van Toffe Jans speelde. In 1989 had Carry een rol in een blijspel voor de TROS: "Huwelijk in de steigers" met o.a. Piet Bambergen.

Bij het grote publiek werd Carry vooral bekend door haar rol als Mien Dobbelsteen in de VARA-serie "Zeg 'ns Aaa" (1980-1993).

Naast deze rol presenteerde zij eind jaren '80 ook het eerste dating-programma op de Nederlandse televisie: "Op Goed Geluk". Ook hierna bleef zij actief in theater en televisie. Zij was onder andere te zien in de televisieseries "De Garage" (2000), "Kees & Co" (1998), "Oppassen", "Baantjer", BNN: "K.R.S.T.M.S" (1995),  "Vrouwenvleugel"(1994), "De Victorie" (1994), "Oog in oog"  (1990/1991) en in diverse musicals, waaronder de remakes van "De Jantjes" (1997/1998) en "Anatevka" (1998/1999). Ook maakte zij haar opwachting in de musical "Oh Johnny" en "Irma La Douce" (2001/2002). Ook had zij een bijrol  in de film "Filmpje!" (1995), en een hoofdrol in de film "Dichter op de Zeedijk" (1999). Carry speelde eveneens een bijrol in "Piet Piraat en de Mysterieuze Mummie" en in "K3 en het IJsprinsesje" en een hoofdrol in de korte horrorfilm van Martijn Smits "De Bug". In december 2006 was Carry te zien als Opoe Withof in een remake van "'t Schaep met de 5 pooten" bij de KRO. In januari 2009 nam Carry de rol van Opoe Withof weer op zich in de nieuwe serie "'t Vrije Schaep" en in 2010 wederom in "'t Spaanse Schaep". In januari 2013 zal de nieuwe serie "'t Schaep in Mokum" op televisie komen.

In het seizoen 2003/2004 speelde zij wederom haar befaamde rol van Mien Dobbelsteen in het toneelstuk "Zeg 'ns Aaa". In 2004/2005 speelde ze in een nieuwe bewerking van "De Jantjes" de rol van Tante Pietje. Deze rol heeft ze na de aanvang van de reprise overgedragen aan Jenny Arean, omdat de repetities voor het nieuwe stuk "Champagne" begonnen, dat in het theaterseizoen 2005/2006 te zien was. In het theaterseizoen 2007/2008 kroop Carry wederom in de huid van Mien Dobbelsteen in het nieuwe toneelstuk "Zeg 'ns Aaa - Met de assistente van...". Door het succes van de toneelversies van Zeg 'ns Aaa kwam er in 2009 een nieuwe versie van de serie Zeg 'ns Aaa.

Op 14 november 2010 ging in Koninklijk theater Carré de nieuwe show "Omdat ik zoveel van je hou" in première. Hoogtepunten uit een eeuw volkstheater van de Nooy-dynastie waarin Carry meedeed. Op 27 april 2012 ontving Carry in de Beurs van Berlage een Koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Verder heeft Carry een passie voor schilderen. Ze is daarom ook vaak te vinden in haar eigen atelier.

http://carrytefsen.nl/